Πάλη

EC2_2578
Προπονήσεις γίνονται καθημερινά.

 

Ιστορική αναδρομή

Με την ίδρυση του Εθνικού Γ.Σ. το 1893, αρχίζει και η ιστορία του τμήματος Πάλης του ΕΓΣ. Στα “ΤΗΝΙΑ” έχουμε την πρώτη συμμετοχή από παλαιστή του Εθνικού, Ιωάννη Γιαννούλη, με την 3η θέση. Στους αγώνες αυτούς θεσπίζονται νέοι κανονισμοί της Πάλης.
Το 1896 πρώτος Πανελληνιονίκης ο Σ. Χριστόπουλος.

Το 1907-8 υπάρχει πολύ καλή ομάδα Πάλης με τους Αθ. Παπατσούρη, Θ.Ηλιόπουλο, Κων/νο Τσαμάκο, Α. Μηνόπουλο, Α. Μπαϊρακτάρη, Α. Σοσσανδρή και Α. Αντωνόπουλο.
Στους Πανελληνίους 1908 ,πρώτευσαν οι Αθ. Παπουτσής, Μιχ. Δώριζας και Φ. Δασκαλάκης.

Στους Ολυμπιακούς της Αμβέρσας το 1920, την Πάλη εκπροσώπησε ο αθλητής του ΕΓΣ Βελισσάριος.
“ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ” 1922 διακρίθηκαν ο Λουκάς Μαναίος, Ντάβαρης, Παπαλουκάς και Σκοτίδας.

Εποχή 1924-25 διακρίνονται Αρβανιτόπουλος, Θωμαϊδης και Τάκης Στάμου.

Στους Πανελλήνιους 1928 επρώτευσαν Βελισσάριος, Μαναίος, Λαμπρικίδης, Αρβανιτόπουλος και Ζερβίνης.
Από το 1930 μέχρι του 1940 η Πάλη παρουσιάζεται πολυδύναμη με Τσαρδή, Φιλιππή, Κόλλια, Καμπαφλή, Μπίρη, Μεντή, Μαζαράκη, Παναγόπουλο, Μητρόπουλο, Λυμπερόπουλο, Γράζο, Γ. Πετμεζά και φυσικά με Γ. Ζερβίνη.
1936 Ολυμπιακοί Αγώνες Βερολίνου έχουμε την συμμετοχή του Νίκου Μπίρη και Ζαχαρία.
Στους Ολυμπιακούς το 1932 του Λος Άντζελες, ο Γ. Ζερβίνης καταλαμβάνει την 5η θέση. Είναι ο πρωτεργάτης του αγωνίσματος στη δεκαετία αυτή.
Εδώ έχουμε συνεχείς επιτυχίες με Γ. Ζερβίνη, Μαρινάκη, Φάφουλα, Παναγόπουλο, Μητρόπουλο, Θωμαϊδη, Ζαχαρία, Στάμου, Βελισσάριο, Παπαγεωργίου, αδελφούς Νίκα και Νίκο Μπίρη, ο οποίος κερδίζει και τους Βαλκανικούς το 1937.

Στο τέλος της δεκαετίας του ’30, έχουμε και νέο αίμα στον σύλλογο, όπως ο Καμπαφλής, Φώσκολος, Γ. Πετμεζάς, Γρύλος, Κανάκης, Πουκαμισάς, Ζαβραδινός κλπ.

Κατά τη διάρκεια της κατοχής το αγώνισμα αδρανεί, όχι όμως τελείως.

Μετά την κατοχή ξαναδιοργανώνεται η Πάλη, με Μπίρη, Καμπαφλή, Πετμεζά, Γρύλο, Φώσκολο, Φιλιππή, Χριστουλάκη, Κυριακίδη, Βελέντζα, Πούλιο, Ζαφειράτο, Μιχαηλίδη, Παλαιολόγο, Ζεμπερίδη, Γεροντή.
Διακρίσεις έχουμε από τον Γ. Πετμεζά με την 6η θέση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 1948.
Στην συνέχεια έχουμε νέο αίμα με Παναγιωτόπουλο, Κοκκινομάλη, Δραγώνα, Μανέτη, Ραπτάκη, Βαγγέλη και Παναγιώτη Αρκουδέα, Γεωργόπουλο, Βαρβαρίζο, Γ. Λιζάρδο, Χρονόπουλο, Μιχ. Θεοδωρόπουλο, Φραγκαδάκη, Πικραμένο, Σιδέρη κλπ.
Στη δεκαετία 50-60 ιδιαίτερα διακρίνονται ο Γ. Πετμεζάς, Μεσογειονίκης το 1955, ο Μιχ. Θεοδωρόπουλος Μεσογειονίκης 1959.

pali_1Στους Πανελλήνιους αγώνες έχουμε μεγάλη επιτυχία με Γεροντή 7 φορές Πρωταθλητής, Μ. Θεοδωρόπουλο 4 φορές, Ε. Φραγκαδάκη σύνολο 8 μετάλλια, Παναγιωτόπουλο 5 μετάλλια, Δημ. Ραπτάκη 7 μετάλλια, Χρονόπουλο 4 μετάλλια, Πικραμένο 4 μετάλλια, Βαρβαρίζο 6 μετάλλια, Λιζάρδο 4 μετάλλια, Κοκκινομάλη 3 μετάλλια, Γεωργόπουλο 3 μετάλλια.

Συνολικά στην δεκαετία 50-59, ο Εθνικός κατακτά 4 πρώτα και 5 δεύτερα Πρωταθλήματα.

Οργασμός στο τμήμα Πάλης γίνεται στην δεκαετία του 1960-70. Προπονητές συλλόγου είναι ο Γ. Πετμεζάς και ο Π. Αρκουδέας. Εδώ έχουμε τους νέους αστέρες που κυριάρχησαν για πάνω από 15 χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι οι :

Δημ. Σάββας, Βασ. Γανωτής, Πέτρος Γαλακτόπουλος, Β. Φραγκαδάκης, Μιχ. Θεοδωρόπουλος, Γ. Χρονόπουλος, Γ. Βερύκιος, Δημ. Γεωργόπουλος, Νίκος Μοτζάκης, Στέλιος Σπανουδάκης, Κουτελιδάκης, Κ. Μαρινάκης, Ελευθ. Δαλμάρας, Κουτσογεωργόπουλος, Πιπερίδης, Αρμπιλιάς, Γεωρ. Σιώτης, Δημ. Σιδέρης, Φ. Σιδέρης, Γ. Λιζάρδος κλπ.

Ιδιαίτερες επιτυχίες στο εσωτερικό αλλά και εξωτερικό έχουν οι :

Δημ. Σάββας, τρεις φορές Μεσογειονίκης, τρεις φορές Βαλκανιονίκης, πρώτος σε Προολυμπιακό Τουρνουά του 1964 στο Βουκουρέστι και το 1972 στην Μαδρίτη, όπου τερμάτισε και την πολύχρονη αλλά και πλούσια καριέρα του. 16 φορές πρωταθλητής Ελλάδος και 3 δεύτερος. Μέλος της Εθνικής Πολωνίας από το 1956-59 και της Ελλάδος από το 1960-72. Στην συνέχεια διετέλεσε προπονητής της Εθνικής και των Ελλήνων Ολυμπιονικών από το 1970-86.

Βασ. Γανωτής : Με μεγάλη προσφορά στο αγώνισμα για πολλά χρόνια. Είναι έβδομος στους Ολυμπιακούς αγώνες, τέταρτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Μεσογειονίκης το 1967 στην Τύνιδα. Εχει κατακτήσει 13 φορές το Πρωτάθλημα Ελλάδος. Μέλος της Εθνικής από το 1960-75 με μεγάλες νίκες στο εσωτερικό και εξωτερικό.

Πέτρος Γαλακτόπουλος : Μεγάλη μορφή της ελληνικής Πάλης. Ολυμπιονίκης στο Μεξικό 1968. Το αυτό επαναλαμβάνει στο Μόναχο το 1972. Μεσογειονίκης και Πρωταθλητής Ευρώπης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Επικράτησε στην κορυφή της Πάλης από το 1963 μέχρι το 1976. Εχει κατακτήσει 12 φορές το Πρωτάθλημα Ελλάδος. Μετά την αθλητική του καριέρα, ασχολήθηκε με το Εθνικό Συγκρότημα, συνεργαζόμενος με τον Δημ. Σάββα.pali_14

Επίσης διακρίνονται στο χώρο της Πάλης οι Ν. Μουζάκης, Ε. Φραγκαδάκης κλπ.

Στην δεκαετία 60-70 ο Εθνικός κατέκτησε 7 πρωταθλήματα και 4 δεύτερα.

Στην δεκαετία 70-80 συνεχίζονται οι επιτυχίες με τους Δημ. Σάββα, Βασ. Γανωτή, Πέτρο Γαλακτόπουλο, Νίκο Μουζάκη 6 πρωταθλήματα Ελλάδος, Στέλιο Σπανουδάκη 7 πρωταθλήματα και εδώ έρχεται το νέο αίμα με Στέλιο Μυγιάκη, Δημ. Θανόπουλο, Ι. Μαυραγάνη, Κ. Σακελλαρίδη, Χ. Κόλλια, Δημ. Κακούρη, Κοκολάκη, Πρεβολαράκη, Χατζηγεωργίου, Κ. Μαρινάκη, Αντωνόπουλο, Σαμφακόπουλο, Χριστάκο κλπ.

Στην δεκαετία 70-80 ο Εθνικός κατέκτησε 6 φορές το Πρωτάθλημα Ελλάδος και 2 φορές δεύτερος.

Δεκαετία 80-89 συνεχίζουν οι παραπάνω και με επιτυχίες.

Στέλιος Μυγιάκης : Άλλη μεγάλη μορφή στην ελληνική Πάλη. Πρώτος Ολυμπιονίκης το 1980 στη Μόσχα. Πρωταθλητής Ευρώπης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Μεσογειονίκης και Βαλκανιονίκης κατ’ επανάληψη. Μέλος Εθνικής Ομάδος από το 1970-84. Έχει κατακτήσει επίσης 7 πρωταθλήματα Ελλάδος.

Δημ. Θανόπουλος : Άλλος ένας γίγας της Πάλης. Το παιδί της Αρκαδίας κατακτά το δεύτερο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες το 1984. Εχει κατακτήσει Μεσογειακά μετάλλια (2) και πολλές διεθνείς νίκες. Μέλος Εθνικής Ελλάδος από το 1979-88. Στο εσωτερικό κατέκτησε 7 πρωταθλήματα.

Επίσης έχουμε επιτυχίες από τους Ι. Μαυραγάνη 7 Πρωταθλήματα, Κ. Σακελλαρίδη 3 Πρωταθλήματα, Δημ. Κακούρη 3, Χ. Κόλλια 3, Κοκκολάκη 2, Πρεβολαράκη 2, Κ. Μαρινάκη 3, Γ. Λέων 5, Θ. Βασιλειάδη 2 Βαλκανικές νίκες και 4 Πανελλήνια, Ι. Πατίκας 4 μετάλλια, Γαμβρουδής 4 μετάλλια, Μπαρκονίκος 4, Ν. Παπαδόπουλος 2 Βαλκανικά Νέων και 3 Ελλάδος, Σπ. Χατζηγεωργίου 3 μετάλλια, Χαρ. Λιβάς 3, Αθ. Κουτρούμπας 1 Πανελλήνιο και Δημ. Χατζηγεωργίου μέλος Εθνικής Ομάδος και 9 φορές συνολικά μετάλλια στους Πανελληνίους.

Στην δεκαετία αυτή ο Εθνικός κατακτά 8 φορές το Πρωτάθλημα Ελλάδος και 1 φορά δεύτερος.

Στο τέλος της δεκαετίας αυτής παρουσιάζονται οι νέοι Κ. Αρκουδέας, Μητροβασίλης και Σ. Αναγνωστόπουλος.

Δεκαετία 1990-2000.

Κώστας Αρκουδέας : Πρωταθλητής Κόσμου Νέων, 6ος Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, Μεσογειονίκης και Βαλκανιονίκης κατ’ επανάληψη, Μέλος Εθνικής Ομάδος από το 1990 μέχρι και σήμερα. Στο εσωτερικό έχει κατακτήσει 4 Πρωταθλήματα Ελλάδος.

Σωτήρης Αναγνωστόπουλος : Μέλος Εθνικής Ομάδος για πολλά χρόνια. Κατ’ επανάληψη έχει κατακτήσει μετάλλια στο εσωτερικό.

Στη δεκαετία 1990-2000 ιδιαίτερα διακρίνονται ο Κ. Αρκουδέας, Σωτ. Αναγνωστόπουλος και ο Νεότερος Ιωάννης Σάββας.

Σήμερα το τμήμα Πάλης συνεχίζει την δράση του και τις παραδόσεις. Βασικά στελέχη είναι οι : Κώστας Αρκουδέας, Ι. Σάββας, Βασ. Κολλάρος, Ευαγγ. Ζαμπράκας, Χρ. Μυγιάκης, Β. Σπανουδάκης, Κων/νος Συρόπουλος, Δημ. Κτάνης, Ι. Ηλιόπουλος, Σωτήρης και Στέφανος Μυλωνάς, Πέτρος Μαρέτης, Ν. Γκλεζάκος κλπ.

 

pali_345

 

Νέα – Ανακοινώσεις

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων πάλης 2016

Για μια ακόμα φορά το τμήμα πάλης του Εθνικού Γ.Σ. θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός σε επίπεδο συλλόγων. Ο λόγος για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων Πρωταθλητριών ομάδων (World Wrestling Clubs Cup) για το έτος 2016, που θα διεξαχθεί το διήμερο 8 με 9 Δεκεμβρίου στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Η νέα αυτή πρόκληση έρχεται λίγο μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι αθλητές του συλλόγου μας στο 17ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών Αστυνομικών το οποίο έλαβε χώρα στην πόλη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας από την 21η έως την 24η Οκτωβρίου 2016. Και οι 3 αθλητές που συμμετείχαν κατάφεραν να φέρουν διακρίσεις. Συγκεκριμένα , την 2η θέση στα 98 κιλά κατέλαβε ο Κουντουρατζής Σπυρίδων , την 3η θέση στα 75 κιλά ο Πρεβολαράκης Γεώργιος και 6ος στην κατάταξη για την κατηγορία των 80 κιλών αναδείχτηκε ο Βάρκας Νικόλαος.

Αυτή τη φορά η Εθνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα αποτελείτε από τους παρακάτω αθλητές του συλλόγου μας:

Αγκαφανίδης Χαράλαμπος 59κ Βασιλείου Κωνσταντίνος 71κ Πρεβολαράκης Γεώργιος 75κ Βάρκας Νικόλαος 80κ Τσεπάνης Κωνσταντίνος 80κ Καταβελακος Σταύρος 85κ Κτάνης Δημήτριος 85κ Κουντουρατζής Σπυρίδων 98κ Σιδηρόπουλος Ιωάννης 98κ Εγγονίδης Ματθαίος 130κ Ζοράτλυ Αλέξανδρος 130κ Την αποστολή επίσης θα συνοδέψουν οι :

Σπανουδάκης Στέλιος (αρχηγός αποστολής) Αρκουδέας Κωνσταντίνος (προπονητής) Βεκρής Παναγιώτης (φυσιοθεραπευτής)

Οι εν λόγω αγώνες αποτελούν ένα πολύ σημαντικό τεστ για την ομάδα της πάλης εν όψει της επερχόμενης αγωνιστικής σεζόν . Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αθλητές του συλλόγου μας οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2016, μας εκπροσώπησαν επάξια με αποτέλεσμα να φέρουν το σύλλογο πρώτο στην κατάταξη όλων των συλλόγων της Ελλάδας για το στυλ της Ελληνορωμαϊκής πάλης των ανδρών.

Για το τμήμα πάλης Αγγελική Μπεκυρά

/ Διάφορα, Πάλη

Αποτελέσματα Παγκοσμίου πρωτ. Ενόπλων Δυνάμεων

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση των Ελλήνων αθλητών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφάλειας που διεξήχθη στα Σκόπια από 26 έως 28/7/2016 με αυτή των αθλητών του Ε.Γ.Σ. να ξεχωρίζει.

Οι δυο από τους τρεις ένστολους πρωταθλητές του συλλόγου μας μάλιστα κατάφεραν να σημειώσουν την καλύτερη επίδοση από όλη την αποστολή της Ελληνορωμαϊκής που συμμετείχε στους εν λόγο αγώνες και να φτάσουν μέχρι τον μικρό τελικό της κατηγορίας τους για να διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο. Εκεί παρά την θέληση και την μαχητικότητα τους οι Νικόλαος Βάρκας στα 80 κιλά και Σπυρίδων Κουντουρατζής στα 96 κατατάχθηκαν 5οι , θέση ιδιαίτερα τιμητική αν αναλογιστεί κανείς ότι στο συγκεκριμένο παγκόσμιο πρωτάθλημα συμμετείχαν 32 Χώρες.

Ο Γεώργιος Πρεβολαράκης που αγωνίστηκε στα 75 κιλά δε κατάφερε δυστυχώς παρόμοια διάκριση. Παρά το δυνατό ξεκίνημα στον πρώτο του αγώνα όπου κέρδισε 8-0 τον Αλγερινό αντίπαλο του, στο δεύτερο και πιο κρίσιμο αγώνα του ο Πρεβολαράκης αποκλείστηκε από τον 3ο πρωταθλητή Ευρώπης Πολωνό Κλίμεκ σε έναν εξαιρετικά εντυπωσιακό αγώνα αφού και από τους δυο αθλητές έγιναν αρκετές προσπάθειες και πραγματοποιήθηκαν πολλές θεαματικές λαβές. Έτσι δημιουργήθηκε το τελικό σκορ 8-8 υπέρ όμως του Πολωνού αθλητή καθώς αυτός κέρδισε τον τελευταίο πόντο γεγονός που στην πάλη καθορίζει πάντα το νικητή σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Και οι τρεις αθλητές του συλλόγου μας μέσα από αυτή τη διοργάνωση έδειξαν ότι έχει προηγηθεί άψογη προετοιμασία και ότι μπορούμε να περιμένουμε πολλά από αυτούς στο μέλλον. Έτσι δέχτηκαν συγχαρητήρια τόσο από τον προπονητή τους Κωνσταντίνο Αρκουδέα όσο και από τον αρχηγό της συγκεκριμένης αποστολής Αντιπλοίαρχο Γεώργιο Τζαμάκο.

Ευχόμαστε τόσο οι παραπάνω πρωταθλητές μας όσο και ολόκληρο το τμήμα πάλης του συλλόγου μας να συνεχίσει την ένδοξη πορεία του και να μας κάνει πάντα περήφανο

Για το τμήμα πάλης του ΕΓΣ,

Αγγελική Μπεκυρά

/ Διάφορα, Πάλη

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων 2016

 

Mesogiako_protathlima_palis_2014

Αθλητές του τμήματος πάλης του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου συνεχίζουν τη λαμπρή πορεία τους στο άθλημα και για μια ακόμη φορά εκπροσωπούν τη χώρα μας σε ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός.
 
Μετά την συμμετοχή της αθλήτριας του ΕΓΣ Μαρίας Πρεβολαράκη στους Ολυμπιακούς αγώνες που διεξήχθησαν στο Ρίο τον προηγούμενο μήνα, η οποία αποτέλεσε την μοναδική εκπρόσωπο της Ελλάδας στο άθλημα της πάλης, τη σκυτάλη διαδέχονται αυτή τη φορά τρεις αθλητές του συλλόγου, οι οποίοι τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 αναχωρούν για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων που θα διεξαχθεί στα Σκόπια από τις 19 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2016.
 
Ο λόγος για τους πρωταθλητές του συλλόγου Πρεβολαράκη Γεώργιο, Κουντουρατζή Σπυρίδων και Βάρκα Νικόλαο, οι οποίοι όντας ήδη πρωταθλητές του Πανελλήνιου Ενόπλων Δυνάμεων και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Συλλόγων για το έτος 2015, επιλέχθηκαν τόσο από τους ομοσπονδιακούς προπονητές, όσο και από τους προπονητές των σωμάτων ασφαλείας ως οι καλύτεροι για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας και τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτή τη σπουδαία αθλητική διοργάνωση.
 
Και οι τρεις αθλητές υπηρετούν στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας κι αγωνίζονται στα Σκόπια με την ιδιότητα του ένστολου πρωταθλητή στο στυλ της ελληνορωμαϊκής πάλης.
Συγκεκριμένα πρώτος στη μάχη ρίχνεται ο Πρεβολαράκης Γεώργιος, ο οποίος είναι προγραμματισμένο να αγωνιστεί την Παρασκευή 23/09 στη κατηγορία των 75 κιλών. Την αμέσως επόμενη ημέρα, δηλαδή το Σάββατο 24/09 θα αγωνιστούν με τη σειρά τους οι άλλοι δύο αθλητές Βάρκας Νικόλαος και Κουντουρατζής Σπυρίδων στις κατηγορίες των 80 και 98 κιλών αντίστοιχα.
 
Ακόμα, και οι τρεις έχουν συμμετάσχει σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, καταφέρνοντας να κάνουν υπερήφανους τόσο τον ΕΓΣ, όσο και την πατρίδα μας. Ενδεικτικά αναφέρεται, πως είχαν αγωνιστεί στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Πάλης στη Σερβία το 2014, καθώς επίσης και στο Διεθνές Τουρνουά Πάλης στα Ολύμπια της Ολυμπίας το 2013 και 2014, όπου κατάφεραν μάλιστα να κερδίσουν μετάλλια και στις τρεις διοργανώσεις.
 
Αρωγός στην προσπάθεια και στις υψηλές απαιτήσεις που επιτάσσει ο πρωταθλητισμός αποτελεί ο προπονητής του τμήματος πάλης του ΕΓΣ Αρκουδέας Κωνσταντίνος, ο οποίος συνεχίζει την παράδοση, όπως την είχε χαράξει ο θείος του τέως προπονητής του τμήματος ΕΓΣ, κύριος Αρκουδέας Παναγιώτης ο αποκαλούμενος και προπονητής των Ολυμπιονικών το όνομα του οποίου φιγουράρει μετά την βράβευσή του το 2010 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης στη λίστα με τους 10 καλύτερους προπονητές στον κόσμο. Αναφέρουμε μερικούς από αυτούς τους σπουδαίους Ολυμπιονίκες όπως Μυγιάκη Στέλιο, Γαλακτόπουλο Πέτρο και Θανόπουλο Δημήτρη.
 
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αθλητές του συλλόγου μας.
 
Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος
Επιμελήθηκε η Αγγελ. Μπεκυρά.
Αθλήτρια ΕΓΣ

/ Πάλη

Πάλη: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Πρόκριση Πρεβολαράκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες Η αθλήτρια της ελεύθερης Πάλης του Εθνικού Γ.Σ. Μαρία Πρεβολαράκη θα είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδος στο άθλημα της ελεύθερης Πάλης Γυναικών στους Ολυμπιακούς αγώνες του RIO 2016.

 

 

 

 
Πρόκριση Πρεβολαράκη
Η αθλήτρια μας κέρδισε την πρόκριση καταλαμβάνοντας την 2η θέση στο παγκόσμιο προ ολυμπιακό τουρνουά της Μογγολίας. Της ευχόμαστε την καλύτερη δυνατή διάκριση.

/ Πάλη

Επιτυχίες τμήματος πάλης 2016

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών Ελληνορωμαϊκής πάλης 2016:

Βαθμολογία συλλόγων: 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΣ                     1η Θέση   με 82 βαθμούς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ                  2η Θέση   με 54 βαθμούς

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ    3η Θέση   με 54 βαθμούς

 

Ατομική κατάταξη αθλητών Εθνικού ΓΣ:

59 κιλ.     Αγκαφανίδης   Χάρης                5ος

75 κιλ.     Πρεβολαράκης Γιώργος           1ος

80 κιλ.     Βαρκάς Νίκος                            1ος

80 κιλ.     Τσεπάνης Κώστας                      2ος

80 κιλ.     Μυλωνάς Σωτήρης                     5ος

85 κιλ.     Κτάνης Δημήτρης                       3ος

85 κιλ.     Παπαγερίδης Γιάννης                 5ος

98 κιλ.     Βουρδάνος Κων/νος                   2ος

98 κιλ      Κουντουρατζής Σπύρος            3ος

98 κιλ.     Ζαμπράκας Βαγγέλης                3ος

98 κιλ      Σιδηρόπουλος Γιάννης              5ος

130 κιλ.   Εγγονίδης Ματθαίος                  2ος

130 κιλ.   Σάββας Γιάννης                          5ος

 

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Γυναικών Ελευθέρας πάλης που πραγματοποιήθηκε στις 2/2/2016 ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΣ κατέκτησε την 5η θέση:

Ατομική κατάταξη αθλητριών Εθνικού ΓΣ:

53 κιλ.   ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ     1η
58 κιλ.   ΒΕΡΛΕΤΗ ΙΩΑΝΝΑ              2η

 

 

pali_346

 

/ Πάλη

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

210-9242149 (Εθνικός ΓΣ)

6932-297342 Γεν. Γραμματέας κος Πλατσής Ιάσονας