Τοξοβολία

To τμήμα Τοξοβολίας ιδρύθηκε 2002. Η απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2004 να επιλέξει τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γ.Σ. ως επίσημο προθερμαντήριο του αγωνίσματος της τοξοβολίας, συνετέλεσε ουσιαστικά στην ίδρυση του τμήματος.

toxovolia_2 Η ομάδα του Εθνικού ξεκίνησε έχοντας προπονητή τον πρόεδρο των προπονητών παγκοσμίως και χρυσό Ολυμπιονίκη στην Βαρκελώνη JUAN CARLO HOLGADO, ο οποίος είχε υπό την ευθύνη του και υπό την εποπτεία του την ομάδα τοξοβολίας του Εθνικού με αποτέλεσμα το 2004 πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες να κατακτηθεί το χρυσό μετάλλιο Ανδρών Ολυμπιακού τόξου.

Στην ομάδα του συλλόγου ανήκει ο πρωταθλητής Ελλάδος Γιώργος Καλαδάμης με πολλά πανελλήνια ρεκόρ στο Σύνθετο Τόξο και πολλοί αθλητές της πρώτης δεκάδας πανελλήνιας κατάταξης στις κατηγορίες Ανδρών Ολυμπιακού Τόξου, Γυναικών Ολυμπιακού Τόξου, Εφήβων, Νεανίδων.

Οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά σε κλειστό χώρο (βολή σε 18 μ.) καθώς επίσης και σε εξωτερικούς χώρους (βολή 70 μ.) αναλόγως του επιπέδου του αθλητή. Οι νέοι αθλητές ξεκινούν υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα στον εσωτερικό χώρο.

Το άθλημα της τοξοβολίας είναι κατάλληλο και για παιδιά από 8 ετών και άνω.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

210-9242149 (Εθνικός ΓΣ)

6932-297342 Γεν. Γραμματέας κος Πλατσής Ιάσονας