Φεστιβάλ Ρίψεων “Κ.Γιαταγάνας” 2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για 4η συνεχόμενη χρονιά οι αγώνες ρίψεων «Κώστας Γιαταγάνας» στο στάδιο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου. Η άψογη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας και του δυναμικού των ανθρώπων του Εθνικού ΓΣ οδήγησε σε μια άρτια διοργάνωση αγώνων που φαίνεται να γίνεται πλέον θεσμός. Ο Εθνικός ΓΣ ευχαριστεί από καρδιάς τους κριτές τους ΣΕΓΑΣ που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια τα τελευταία χρόνια και αποτελούν τα γρανάζια ώστε να γίνουν οι αγώνες, καθώς επίσης και τους αθλητές που με τον αγώνα τους ομόρφυναν το Φεστιβάλ Ρίψεων στη μνήμη του «Κώστα Γιαταγάνα»..

Στο αγωνιστικό μέρος, συμμετείχαν πάνω από 70 αθλητές ρίψεων. Στους αγώνες σημειώθηκαν πολύ καλές επιδόσεις. Συγκεκριμένα στη δισκοβολία Παίδων ο Καρτσίνης του Πανελληνίου με βολή στα 54,40 έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και κοντά στο όριο των 55 μέτρων για το Παγκόσμιο Παίδων ενώ ο συναθλητής του Σταματάκης ,στο αντίστοιχο αγώνισμα των εφήβων, με βολή στα 49,54 έδειξε ότι στο αγώνισμα υπάρχει υποσχόμενο μέλλον. Στη δισκοβολία των αντρών επικράτησε ο Γιώργος Τρέμος της ΓΕΑ Τρικάλων, με βολή στα 59,35. Παρά την εποχή, πολύ νωρίς ακόμη για μεγάλες βολές, ο Τρέμος έδειξε να απολαμβάνει τον αγώνα και να βρίσκεται σε καλή κατάσταση για την υπόλοιπη μακρά αγωνιστική σεζόν. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Ιάσονας Θανόπουλος του ΓΣ Αρκαδίας με νέο ατομικό ρεκόρ στα 50,58.

Στον ακοντισμό των ανδρών ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης του ΓΑΣ Ζευς Τρικάλων κέρδισε το αγώνισμα με βολή στα 72,90 παρά τον περιορισμένο σε μήκος διάδρομο φόρας που είχαν οι αθλητές του ακοντίου. Πίσω του ακολούθησε ο Γιάννης Χουλάκης του ΟΦΗ με βολή στα 67,45.

Στο αγώνισμα επίδειξης κοντής σφύρας συμμετείχαν τέσσερις αθλητές (Ζουλλίεν-ΕθνικόςΓΣ, Αναστασάκης-ΓΣ Ελ. Βενιζέλος, Σιάκουλης-ΓΣ Αρκαδίας και Δήμου-Πανιώνιος ΓΣ). Η κοντή σφύρα αυτή τη φορά ζύγιζε 13 κιλά και είχε μήκος 47 εκατοστά. Όλοι οι αθλητές απόλαυσαν τον αγώνα τόσο πολύ ώστε να ζητούν και μία 7 βολή!!! Για την ιστορία ο Ζουλλιέν με βολή στα 25,70 ήταν πρώτος στον αγώνα επίδειξης.

Συγκίνηση επικράτησε στο στάδιο όταν λίγο πριν την έναρξη του αγώνα της κοντής σφύρας η κ. Γεωργία Ζωγράφου (Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Αττικής) αναφέρθηκε στους παραβρισκόμενους για την απώλεια τριών σπουδαίων ανθρώπων του αθλητισμού και του στίβου. Στη μνήμη των Βασίλη Γανωτή, Τάσο Λιάλιο και Στέλιου Αγγλούπα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

 

 

giatag_2015_02giatag_2015_03giatag_2015_04